
Vlastníte plynový gril? Protože se grilovací sezóna kvapem blíží, je nejvyšší čas k jeho kontrole. Zaměřte se zejména na kontrolu stavu vaší plynové bomby. Pokud již dosloužila, vyrazte nakoupit novou. Nejste-li si ale jistí tím, který druh plynu je na grilování nejvhodnější, pokračujte ve čtení.
Zkontrolujte plynovou bombu a neváhejte investovat do nové
Prvním krokem při přípravě na grilování na plynovém grilu, je určitě kontrola stavu plynové bomby. Má ta vaše ještě šťávu nebo je načase pořídit novou? Když už jsme u toho, věděli jste, že plynové bomby, respektive to, jak kvalitním propanem jsou naplněny, má přímý vliv na chuť vašich pokrmů? Kromě toho plyn uvnitř bomby ovlivňuje také celkovou dobu grilování.
Na čem grilovat? Na plynu, který nabízí čisté hoření
Maso, zelenina a další pokrmy připravované na plynovém grilu, chutnají nejlépe na čistém propanu. Ten se navíc vyznačuje tím, že zajišťuje čisté hoření. To poznáte i na vašem nádobí. Položíte-li hrnec na gril, který je poháněn propanovou bombou, nebude nijak poškozený a nespatříte na něm žádné mastné skvrny, které jsou pro některé plyny typické.

Lepší výhřevnost, rychlejší příprava pokrmu a další výhody čistého propanu
Skvělou vlastností čistého propanu je také to, že má vysokou výhřevnost a dá se používat na grilování také v období, kdy venkovní teploty ani zdaleka nedosahují příjemných letních hodnot. I při nižších teplotách totiž budete mít jistotu, že využijete veškerou náplň plynové bomby.
Grilujte chytře, rychleji a chutně. S dostatečně velkou plynovou lahví s čistým propanem budete moci grilovat nonstop. Nejvhodnější velikostí pro grilování je lahve s obsahem 5 kg. Ta se totiž snadno přenáší, skladuje, a i manipulace s ní je snazší než s dvojnásobně těžkou lahví.