Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Bydlení

Jak může břidlice zkrášlit i váš interiér?

Elegantní břidlice lze využít ve venkovním prostředí při výstavbě cestiček, zdí nebo na střechách domů. Uplatní se však i ve vnitřním prostředí našich obydlí.

Přírodní materiály jsou opět v oblibě. Břidlice jakožto jemně zrnitá hornina není ve stavebnictví vůbec žádným nováčkem. Již dříve se využívala jako střešní krytina, neboť dokáže dlouhé roky, dokonce i více než sto let, dobře chránit obydlí, kostely nebo zámky před vlivy počasí.

Lepší vzhled lusknutím prstu

V dnešní době nalezne uplatnění v domácím venkovním prostředí i ve formě břidlicové desky. Zkrášlí tak nejeden chodníček ve vaší zahradě nebo cestičku u vstupu do domu. Přírodní břidlice desky dává do vínku dostatečnou pevnost. Nebudete tedy muset chodníčky brzy předláždit. Břidlicová deska je k sehnání v různých barvách i barevných odstínech. V přírodě existuje v šedé až černé, narezlé, zelené či fialové barvě. Barevnost se odvíjí od složení horniny.

Břidlicovými deskami můžete též obložit i vyložit vaše zahradní jezírko. Na zahrádce si můžete postavit i zídky, které dozajista uchvátí nejen vaše hosty, ale i každého kolemjdoucího.

Nejen krásná dlažba

Kromě exteriéru nalezne břidlice své místo i v interiéru. Návrháři vnitřních prostor domů využívají tento elegantní přírodní materiál k vytvoření umělých krbů, designových stěn nebo k obkladům koupelen. Dlažba z břidlice taktéž zkrášlí váš interiér nebo exteriér. Jde o dostatečně trvanlivý materiál odolný vůči otěru, který vám na podlaze při správné péči dlouho vydrží.

Při použití břidlice je nutné klást důraz na kvalitu materiálu. Po poklepání na břidlici by se měl ozvat jasný zvuk. Při práci s tímto materiálem také záleží na jeho barevné variantě – různé druhy mají různé vlastnosti a při opracovávání se budou jinak chovat. Dalším důležitým faktorem je vybrat odborníka, který má s obklady či pokládáním střešní krytiny z břidlice dostatek zkušeností.

MK Redakce

Přinášíme Vám řadu tipů a triků ze světa bydlení a zahrady. Píšeme o vychytávkách jak zútulnit Vaši zahradu se správným nářadím. Nechte se inspirovat i vy!

Související články

Back to top button